ՆԱԽՆՅԱՑ ԽՈՀԱՆՈՑ Ancestor’s Kitchen ԹԱԹԽԱՆՆԵՐ

ՆԱԽՆՅԱՑ ԽՈՀԱՆՈՑ Ancestor’s Kitchen ԹԱԹԽԱՆՆԵՐ

Սոնիա Թաշչյանը ներկայացնում է 3 հետաքրքրական ԹԱԹԽԱՆՆԵՐ, որոնք հիմա թվում են շռայլություն, տարօրինակ է հնչում, գիտեմ․ սակայն նախկինում նրանք եղել են առօրյական ուտեստներ․ երբ ուշադրություն դարձնենք բաղադրիչներին, կնկատենք, որ պարզ բաղադրիչները նրանք հավաքել են մոտակա անտառներից, պահել — պահեստավորել են օգտագործված միրգ — բանջարեղենի կուտերն ու սերմերը, չորացրել, բովել ու աղացել, ու արդյունքում, ստեղծվել են այս ուտեստները։

ԸՆԿՈՒՅԶՈՎ ԲԱԶՐԿԱՆԻ
Աղալ ընկույզը (նախկինում հավանգով փշրել են), խառնել մանր կտրատած սոխ ու սխտոր, համեմել ավելցնելով կարմիր ու սև պղպեղ, քիմիոն, անանուխ․ վրան ձեթ լցնել, հացը թաթախելով ճաշակել։

ՆԱԽՆՅԱՑ ԽՈՀԱՆՈՑ Ancestor's Kitchen ԹԱԹԽԱՆՆԵՐ

ԸՆԿՈՒՅԶՈՎ ԲԱԶՐԿԱՆԻ

ԿՊՉԱՈՒՆ
Լոլիկ մածուկ պատրաստելիս, լոլիկի մզվածքը չորացրել են արևի տակ ու պահեստավորել․ հետո հավանգով փշրել։
Աղալ լոլիկի չիրը, խառնել մանրացված ընկույզ, սոխ ու սխտոր, համեմունք․ վրան ձեթ լցնել, ճաշակել հացը թաթախելով։

Добавить комментарий