Հայկական սննդի և խմիչքների մշակույթը հեթանոսության և քրիստոնեության ժամանակներում

Соболь Наталья Борисовна

Соболь Наталья Борисовна Հայկական սննդի և խմիչքների մշակույթը հեթանոսության և քրիստոնեության ժամանակներում

Հայերը հազարամյակներ առաջ սնվել են առողջական , բժշկական նկատառումներով շատ ճիշտ : Հայերի մոտ զարգացած է եղել սննդային բժշկությունը և լայն կիրառվել է ամենօրյա սննդի մեջ: Սննդի մեջ մենք օգտագործել ենք այնպիսի բնական նյութեր ինչպիսին են՝ սննդային կավը, մոտ 360 տեսակի խոտեր և այլն : Հայերը  գինին և գարեջուրը պատրաստել են ոչ միայն որպես խմիչք այլ նաև գինուց ստացել են տարատեսակ դեղամիջոցներ: Այս և շատ այլ հետաքրքիր փաստերի մասին կխոսի  ազգությամբ ռուս հայագետ  Նատալիա Սոբոլը ` Соболь Наталья Борисовна

Դիտեք նաև

Добавить комментарий